Bob Evers .nl

Bijeenkomsten

De 'harde kern' van de deelnemers aan de Bob Evers-mailinglist organiseert zo nu en dan uitstapjes. Uitstapjes? Hm. Avonturen is een beter woord! Daarnaast was er een enkele keer een bijeenkomst vanuit de uitgeverij.

Presentatie van de stripalbums


27-12-1996: Kreunen in Kruiningen

Op 27 december 1996 is een groepje fanaten naar Kruiningen getogen om aldaar een door onze helden achtergelaten staaf goud te achterhalen.

Georganiseerd door Bram van Ginneken en Ger Derksen.

Bram van Ginneken deed verslag op zijn Bob Evers Site. Die site bestaat helaas niet meer. Danny Engelman heeft er wel een uitgebreid verslag van: http://engelman.nl/bobevers/kruiningen/

08-05-1997: Kaagvaartdag

Uitstapje van Bob Evers-fans naar De KaagOp 8 mei 1997 heeft een groepje fanaten van de Bob Evers Mailinglist een uitstapje gemaakt naar de Kaag. Olaf van Es schreef een verslag, te vinden op zijn Bob Evers Site (foetsie...). Ook Ger Derksen en Yovka van Santen hebben nu een verslag gemaakt op hun Zwitserse Bob Evers Site, te bewonderen op http://gderksen.home.xs4all.nl/jba/evenementen/kaag/kaag.htm.

12/14-09-1997: Lausanne

Ger Derksen, Bob Evers-fan sinds jaar en dag, woont in Zwitserland, bij Bob Evers-kenners voornamelijk bekend door de avonturen van Jan, Bob en Arie in Zürich en omstreken in deel 9: "Een dollarjacht in een D-trein". Zo ontstond het idee om in Zürich te gaan zoeken naar sporen van de avonturen van Jan, Bob en Arie. Ger en Yovka van Santen namen de organisatie op zich. Een zeer ondankbare taak, want - zoals het goede avonturen betaamt - niets verliep zoals gepland: panne, een gehuurde auto, rauspartijen door een donker bos tijdens een zwaar noodweer, gejacht over Zwitserse snelwegen, geraus op de Berninaplatz, en ontvreemde papieren. Verschillende deelnemers hebben een verslag op het Internet gezet:

28-01/03-02-1998: De ontberingen van Beringen

John Beringen, schrijver van onder meer "Het verschijnsel Bob Evers", "Het Bob Evers-virus", "Twee jongens en een Bob Evers-serie" en "Bob Evers' laatste ereronde" bivakkeerde van 28 januari tot en met 3 februari 1998 (een volle week) in de studio van Radio Rijnstad FM. Stunten in een studio.

08-03-1998: Fort Blauwkapel

Deel 14: Een klopjacht op een kapiteitIn BE-14, "Een klopjacht op een kapitein", komen Jan en Bob door het dorpje Blauwkapel: "De slingerweg door Blauwkapel werd genomen met een vaart, die Bob deed omkijken en tegen Jan roepen: 'Ik wed dat het beton achter ons gloeiend staat.' 'Mijn oorlellen zijn zowat in flarden gewaaid,' brulde Jan terug." (pagina 139 van de pocket).
Blauwkapel is een pittoresk dorpje net buiten de stad Utrecht en wordt gedomineerd door het Fort Blauwkapel: Fort B, onderdeel van de Hollandse Waterlinie. Ook in BE-34, "Bob Evers belegert Fort B," is sprake van Fort B, maar dan één in Colombia. Wat is er dan zo bijzonder aan Fort Blauwkapel, dat er op 8 maart 1998 zo'n twintig fans van heinde en verre naartoe togen? Welnu, Willy van der Heide heeft er na de Tweede Wereldoorlog een tijd onvrijwillig 'gewoond' op kosten van de Staat. Bovendien is Fort Blauwkapel in 1997 verkocht aan de gemeente Utrecht. Voor René Verhulst, gemeenteraadslid te Utrecht, was het dan ook een kleine moeite om er een rondleiding te organiseren. Genoeg excuses dus om weer eens gezellig bijeen te komen. Het was leuk.

18-04-1998: Vreemde vierkanten op de Veluwe

Zonder geld, auto's en sleutels het bos in. En daarna gooien met bami. Vreemde vierkanten op de Veluwe.

27-09-1998: Zwijmelzotheid in Zeewolde

Georganiseerd door Uitgeverij de Eekhoorn. Onder de aanwezigen was ook een aantal leden van de Bob Evers Mailinglist (zie onderstaande foto). Olaf van Es had een fotoverslag op zijn Bob Evers Site gezet: (foetsie...).

06-03-1999: Avontuur in s'Hertogenbosch

Een uitgebreid verslag was te lezen op de Bob Evers-site van Ger Derksen & Yovka van Santen.

04/06-06-1999 - Lawaai in Luxemburg

In het weekend van 4 t/m 6 juni was er Lawaai (Kameidi) in Luxemburg... een uitstapje van enkele Bob Evers-mailers. Renée Moonen schreef erover op 'r Bob Evers-site. Die site bestaat helaas niet meer.

25-09-1999: E-mailers in Ermelo

Op 25 september kwam een groepje Bob Evers-fans bijeen in Ermelo. Ook dit keer kwam van de planning niets terecht. Enkele hoogtepunten: het boshuis, een zeer duidelijk briefje met "We sitten in Zur Krone. Das ies kaffee of soiets verderopp", parkeren op een fietspad, een opstopping veroorzaken in Ermelo, en... bamigooien. En natuurlijk het zenuwslopende "met drie auto's keren op een 80-km.-weg". Niet bepaald een aanrader.

30-12-1999: Lotgevallen op een Landgoed

Het was hoog tijd voor een evenement, zei Danny Engelman: "Ik ben dus hard toe aan wat BE ontspanning...". René Verhulst, politiek beest als-ie is, liet het zich geen twee keer zeggen. Op 20 november 1999 verklaarde hij op de Bob Evers-m@ilinglist: "De hint van Danny is duidelijk. Hij wil weer drinken en beesten, een BE bijeenkomst dus." Lotgevallen op een landgoed

02-09-2000: Fantastische Veiling te Zeewolde

De verhuizing van de heer M.G. Stenvert was voor hem aanleiding om overcomplete boeken, Evers-materiaal, eerste drukken (waaronder Zuid-Afrikaanse delen), boeken van de diverse andere series, tekeningen voor de omslagen en enkele manuscripten. Er was zelfs een nooit gepubliceerd manuscript bij uit de Otto Onge-serie, namelijk het als deel 5 geschreven verhaal met de titel: 'Een  geboden. Het hoogste bod was het startbod op 2 september 2000. Het bijzondere is dat alles in buitengewoon perfecte nieuwstaat was. Bijna alles werd verkocht. Er is behoorlijk geboden en het top stuk was de illustratie van 'Een vliegtuigsmokkel met verrassingen', dat van de hand ging voor fl. 2.150,-.

Foto's (©): M.G. Stenvert en Peter de Zwaan.

11-11-2000: Herkanen op De Kaag

Bob Evers-millenniumbijeenkomst

Kaageiland - MailinglistersOp zaterdag 11 november 2000 vond een spetterend evenement plaats op en om het Kaageiland, met onder meer een Bob Evers-ruilbeurs, een bijzondere gebeurtenis, een rondvaart (langs onder meer de paddenstoelhuisjes) en - voor de liefhebbers - een Eetfestijn.

De locatie was uiteraard gekozen omdat het voorkomt in deel 13 'Een motorboot voor een drijvend flesje'. Volgens het verhaal heeft restaurant 't Kompas alhier een terras aan het water, is er telefoon (!) en verkoopt men gebakken eieren met rosbief en ham. De eieren en de ham waren dit keer echter nogal snel uitverkocht, want er waren nogal wat Aries... Enne... niet toevallig staat restaurant 't Kompas vlak naast de voormalige woning van Willy van der Heide en diens toenmalige buurman Peter Schilperoort.


Paddenstoelhuisjes. Foto: Geert Slegtenhorst (Jaar: 2000)

Verslag van Bart-Jeroen Hemstra

13-10-2001: Kaag

Foto: BJ Hemstra, 2000Ruilbeurs
Een groot deel van de dag werd er druk gehandeld, waarbij heel wat boeken en prullaria van hand wisselden.

Eetfestijn
Net als toen werd de bijeenkomst afgesloten met een eetfestijn. Bij het eten leken we op Arie Roos. Bij het afrekenen op Jan Prins.

Televisie-opnamen
Dinsdag 16 oktober 2001 zenden NPS en VPRO binnen de serie "Andere Tijden" een documentaire uit over het werk en leven van Willy van der Heide, de auteur aan wiens brein de Bob Evers-serie is ontsproten. Tijdens deze bijeenkomsten maakte een filmploeg wat sfeerbeelden van de ruilbeurs, en werden verschillende fanatieke liefhebbers kort geïnterviewd.

14-06-2003: Schetterend Scheveningen!

14-06-2003: Schetterend Scheveningen!

04-10-2003: Mijlpaal in Mijnsheerenland

Peter de Zwaan Deel 50: Rumoer in een rustgebied

Zaterdag 4 oktober 2003 in Restaurant en Partycentrum 't Stammineeke, Brabersweg 10, 3271 LD Mijnsheerenland, vanaf 12.00 uur.

Meer informatie: Bob Evers-boek deel 50 Rumoer in een rustgebied;

Verslag

Peter heeft vast een lamme hand van het signeren en de fans hebben gesmuld. In de volgende editie van de Bob Evers-nieuwsbrief, te verwachten in januari, zal heel wat ruimte worden opgeslokt door impressies van deze geslaagde dag. Overigens heb ik wel wat verontrustende berichten opgevangen... - Marco, 4 oktober 2003.

Foto's

18-10-2004 Kabaal in Zwolle

Op zaterdag 18 oktober 2004 werd in speciaalzaak "De Boekenhalte", Assendorperstraat 103, 8012 DH Zwolle, het allereerste Bob Evers-stripablum gepubliceerd: Kabaal om een varkensleren koffer. Het was een gezellige bijeenkomst waar heel wat fans op af waren gekomen.

04-09-2005: Gelukkig gisteren

Ter gelegenheid van het uitkomen van Marie-José's boek "Gelukkig gisteren" werd op zondag 4 september, vanaf 15.00 uur, een gezellige bijeenkomst gehouden in het centraal gelegen restaurant Oud-Leusden, vlak langs de A28 bij afrit 5, Amersfoort-Zuid/Maarn, waarvoor alle bestellers van het boek en familie en vriend(inn)en van Marie-José van harte waren uitgenodigd. De bestelde exemplaren werden in ontvangst genomen en desgewenst voorzien van een opdracht en speciale auteursstempel.

Het was een gezellige bijeenkomst. Voor foto's:

14-10-2006: Duivenvoorde, Gelukkig Gisteren

Een groep Bob Evers-fans kwam bijeen op Landgoed Duivenvoorde te Voorschoten voor een gezellig onderonsje. Onder de aanwezigen was ook Marie-José van den Hout, zus van de man die wij kennen als Willy van der Heide. Het meest wilde dat er gebeurde is dat er werd "geschoten", waarop een hond er vandoor stoof en een uitgebreide speurtocht naar de hond volgde. Die bleek onder een bed te zijn gedoken, terwijl er buiten gezocht werd. De bijeenkomst werd afgesloten met een fantastich diner, veelvuldig onderbroken door allerlei anekdotes over Willy van der Heide.

Foto's zijn te vinden op de website van Marie-José van den Hout: http://gelukkiggisteren.nl/07.html.

21-10-2006: Avontuur in de Boekenhalte

21-10-2006: Avontuur in de Boekenhalte

22-04-2007: Dag van de Jeugdhelden

Zondag 22 april 2007 was uitgeroepen tot de "Dag van de Jeugdhelden". Ter gelegenheid hiervan kwam een groot aantal verzamelaars bijeen in Sportcentrum "Het blauwe meer", Helmkamp 17, 7091 HR Dinxperlo (Gelderland). Daaronder ook een aantal bekende Bob Evers-fans, zoals Roger Schenk, John Beringen en een Kleppe-broer

Roger verzorgde een lezing over de roemruchte geschiedenis van de ontwikkeling van de Bob Evers-serie, van het begin in 1943, het einde van de delen van de hand van Willy van der Heide, de delen van Peter de Zwaan, en de stripalbums. Vooral, echter, vertelde hij over Willy van der Heide en schetste hij hoe bepalend de tijd waarin de verhalen werden geschreven was voor de serie.

John was aanwezig met een kraam vol met boeken, waaronder zijn zijn boeken óver de Bob Evers-serie en gratis exemplaren van de Bob Evers-nieuwsbrief. Frank Jonker en Hans van Oudenaarden zijn de hele dag aanwezig bij de stand van Het Stripschap om hun albums te signeren.

De dag van de jeugdhelden werd voor de eerste keer gehouden en was vlekkeloos georganiseerd. De vele kramen boden een breed aanbod, waaronder:

Het ware leuker geweest als er meer bezoekers op af waren gekomen. Toch, voor een eerste keur was dit lang niet slecht.

Signeersessie
Signeersessie.

Markt
Markt.

John Beringen bij zijn uitstalling
John Beringen bij zijn uitstalling.
 

12-05-2007, Zwolle: Presentatie stripalbum 3 "Drie jongens op een onbewoond eiland"

Eerste twee foto's, van links naar rechts: Jean Marc van Tol, Frank Jonker en Hans van Oudenaarden.
Derde foto (de signeersessie), zittend van links naar rechts: Hans van Oudenaarden en Frank Jonker.

Voorkant omslag "Drie jongens op een onbewoond eiland"Op zaterdag 12 en zondag 13 mei 2007 werd tijdens de 10e Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs in de IJsselhallen te Zwolle het derde Bob Evers-stripalbum "Drie jongens op een onbewoond eiland" gepresenteerd. Het eerste album werd op zaterdag overhandigd aan Jean Marc van Tol, tekenaar van Fokke en Sukke en oprichter van uitgeverij Cattulus. 

Stripwinkel "De Boekenhalte" (speciale edities) en Uitgeverij Boumaar (de stripalbums) waren aanwezig. Uiteraard waren ook scenarioschrijver Frank Jonker en tekenaar Hans van Oudenaarden present. 

Speciale edities (verzorgd door de Boekenhalte)

Foto's: Caroline van der Lee.

13-05-2007, Knokke-Heist: Presentatie stripalbum 3 "Drie jongens op een onbewoond eiland"

Voorkant omslag "Drie jongens op een onbewoond eiland"Op zondag 13 mei 2007 van 10:00 tot 17:00 uur werd op het Van Bunnenplein en aan de Zeedijk te Knokke-Heist (België) een stripfestival georganiseerd. Tijdens dit stripfestival werd het derde Bob Evers-stripalbum "Drie jongens op een onbewoond eiland" gepresenteerd aan het Vlaamse publiek.

Niet alleen was het album te vinden, ook Uitgeverij Boumaar, scenarioschrijver Frank Jonker en tekenaar Hans van Oudenaarden

Het stripfestival werd georganiseerd door V.Z.W. Strippromotie in samenwerking met de Gemeente Knokke-Heist.

19-08-2007: Monumentale Momenten in Amsterdam

Monumentale momenten in Mokum Kapitein Stevens Bob Evers-monument (bordje, nummer 2)

Zondag 19 augustus 2007 was het zo ver: de BE-monumentendag in Amsterdam.

Om 12.00 uur verzamelden alle dertien gekken zich op het terras van het 'Noord Zuid Hollandsch Koffijhuis' (tegenwoordig genaamd Smits Koffiehuis) te Amsterdam, zodat de hele club bijeen was. Het terras was eenvoudig te bereiken via de trap naar beneden rechts van het gebouw (vanaf de kade kom je zo op waterhoogte). Of via de trap binnen, zoals een enkeling ontdekte. (Zie Google Maps).

Het ontdekken van de fans was voor menigeen moeilijker, daar zij nog nooit de al dan niet gewassen aangezichten van andere fans hadden mogen aanschouwen en dan ook zonder enig boe of bah te zeggen aan het reeds aanwezige gezelschap voorbij gingen. Nochtans waren enkele personen ijverig in de weer met Bob Evers-prullaria, waaronder vlaggetjes, petjes, toeters, doormidden gescheurde reisfolders, speelgoedauto's en de welbekende rood-gele boeken.  

Na een korte lunch (Jan brulde van verontwaardiging vanwege de hoge prijzen, zoals 2,10 voor een kopje koffie en Arie kwam aanlopen met een bruinpapieren zak vol met flesjes Coca-Cola en een restant brood) werden de dertien netjes in vier groepen ingedeeld en op het spoor gezet van Kapitein Stevens (zie foto), die uiteindelijk in een café aan de Nieuwmarkt bleek te vertoeven. En ook al nam hij ons in de boot, hij bracht ons ook weer netjes terug en was niet te beroerd om samen met ons een hapje te eten bij Nam Kee (Nieuwmarkt).

De boottocht leidde ons naar de Stadionsluis (Zie Google Maps). Na de teleurstellende ontdekking dat er geen cola-flesje in het water dreef, hebben we de sluis uitgeroepen tot officieel Bob Evers-monument door op vakkundige wijze het bijbehorende BE-monumentenschildje (zie foto) op de sluiswachterspost te bevestigen.

Met dank aan IJdo Groot en Robert van Gent voor het organiseren van de bijeenkomst, de tocht, het eten, het drinken, en al het onderzoek voor de speurtocht.

09-12-2007: 35 jaren Bob Evers-Genootschap

09-12-2007: 35 jaren Bob Evers-Genootschap

26-04-2008: Dag van de Jeugdhelden

Geen verslag op bobevers.nl.

01-05-2011 Alkmaar

Op 1 mei 2011 bezocht een groepje Bob Evers-fans Alkmaar. Het verslag hieronder komt uit Bob Evers-nieuwsbrief 37.

Voor een fotoverslag: http://www.apriana.nl/fotos/Alkmaar2011/index.html.

Kuierlatten langs koperen kanonnen

Door Roger Schenk

„Och, ik had misschien iets wilders verwacht dan een plaatsje, zo tam als Alkmaar,” aldus Arie Roos in „Nummer Negen seint New York”.
Dat Arie Alkmaar het predikaat „tam” ten onrechte verleende, wilden Dolly Rijlaart en Danny Engelman wel eens even bewijzen. Vandaar dat zij op 1 mei j.l. een Bob Evers-fanclubdag hadden georganiseerd in de kaasstad, onder de veelbelovende titel „Kuierlatten langs Koperen Kanonnen”. Even na het middaguur werd de Alkmaarse stations-Burger King (o schande der moderne tijden: waar is die mooie, ouderwetsche stationsrestauratie gebleven?) overspoeld door een horde leunstoelavonturiers, voornamelijk van de mannelijke kunne en voornamelijk getooid met grijs haar, áls ze überhaupt al getooid waren met haar. Het leek wel een reünie van school, zo gezellig was het, ondanks de sfeerloze burgerkoninklijke locatie. Maar Dolly en Danny hadden ons natuurlijk niet naar Alkmaar laten komen om ons gelijk een Arie Roos een hartvervetting te eten aan de producten van de fastfoodboer, dus alras stonden wij - inmiddels verdeeld in een drietal groepjes - buiten met een plattegrondje van Alkmaar in onze handen.
De eerste opdracht van die dag bestond uit het noteren van - hoe kan het ook anders? - tweeëndertig Bob Evers-gerelateerde locaties; dertien locaties had het organiserende en allitererende duo alvast min of meer cryptisch aangegeven, voor de overige negentien moesten onze Roosbreinen zelf het werk verrichten. Hieronder staan enkele foto’s, die een aardige sfeerimpressie van onze speurtocht geven.


Geen koperen, maar bronzen kanonnen.


Rolf Wevers in zijn rol van vastgebonden Jeffries in de struiken langs het Noord-Hollands Kanaal.

Op het terras van Café Prinsheerlijk - welk een toepasselijke naam! - wachtte de niet-leunstoelavonturiers en feitenkennisklunzen nog een praktijkopdracht. Voor de Bobben onder ons kwam deze neer op het oplossen van de „touw om de pols”-truc, voor de Jannen om die oplossing in telegramstijl te noteren en voor de Arie’s om een smoes te bedenken waarom de oplossing niet lukte. Dat laatste was in ons groepje het geval, ondanks de welwillende hulp van twee plaatselijke schonen.


„Prins, je zit hier Prinsheerlijk.”


Onder het toeziend oog van een compleet terras moeten deze dames zich iets minder prinsheerlijk hebben gevoeld.

De geslaagde dag werd afgesloten door het traditionele „bamismijten” in een etablissement met de creatieve naam Hong Kong.


„Heel de club is weer bijeen, allemaal gekken, allemaal gekken...”

30-06-2012 Humbeek

Op 30 juni 2012 bezocht een groepje Bob Evers-fans het Belgische plaatstje Humbeek. Een verslag is te vinden in Bob Evers-nieuwsbrief 39.

29-09-2012: Bilthoven, Soestdijk, Amersfoort

Op 29-09-2012 bezocht een groepje Bob Evers-fans Bilthoven, Soestdijk en Amersfoort. Fotoverslag: http://www.apriana.nl/fotos/Amersfoort2012/index.html.

07-09-2013: Schavuiten in Ronduite

07-09-2013: Schavuiten in Ronduite

12-10-2014: Lisse

12-10-2014: Lisse

06-06-2015: Honderdste geboortedag van WvdH

Op 3 juni 1915 werd te 's-Hertogenbosch ene Willem van den Hout geboren. Bij de fans van de jeugdboekenserie "Bob Evers" vooral bekend als de geestelijk (groot-) vader van deze serie, onder het pseudoniem "Willy van der Heide". Voor een groep fans was dit genoeg reden om honderd jaar en drie dagen later een bijeenkomst te houden in het uitermate gezellige 's-Hertogenbosch en omstreken: "D-day in den Bosch".

De blijvende herinneringenOntvangst - Het eerste punt van samenkomst was het Bossche café De Smidse. Hier wisselden al snel wat boeken en kopie-stofomslagen van eigenaar. Een hardcover met stofomslag van "Lotgevallen rond een locomotief" kwam, na jaren, terug bij degene aan wie het boek oorspronkelijk was gegeven voor zijn twaalfde verjaardag: Bob Evers-auteur Peter de Zwaan.

Speurtocht - Nog in het café werden de fans in groepen opgedeeld en op pad gestuurd voor een speurtocht die hen langs een honderdtal objecten uit het leven van Willem van den Hout en zijn Bob Evers-verhalen zou sturen. Sommige fans voerden de hele speurtocht uit, terwijl andere fans al snel een terras opzochten om aldaar elkaar, onder het genot van echt bier, te vermaken met anekdotes uit de serie.

Bami - Het laatste punt van samenkomst was het Vughtse buffetrestaurant "De 4 Kolommen", waar we voor € 27,50 de man onbeperkt konden genieten van vele oosterse specialiteiten en diverse drankjes. Voor insiders: vanwege het verhoogde risico op bamismijten werd de bami in een kleine hoeveelheid aangeboden en regelmatig aangevuld.

Roem - Voorafgaand aan het eten hield de voorzitter van het bij enkele mensen beroemde en bij andere mensen buitengewoon beruchte Bob Evers-genootschap een toespraak, waarin hij kort aandacht besteedde aan het leven en de werken van Willem van den Hout. Kort in verhouding tot de duur van zijn leven, dan wel te verstaan. Hierbij schuwde hij de duistere kanten van de man niet. Na bijkans anderhalf uur deelde hij nog enkele oorkondes van het Bob Evers-genootschap uit aan Hans Kleppe, Ton Kleppe, Roger Schenk, John Beringen en (bij afwezigheid) Paul Vinkenoog en Peter de Zwaan.

Blijvende herinnering - Voor elke aanwezige was een blijvende herinnering aanwezig: een bordje met een foto van Willem van den Hout en een boekje met de tekst van het feuilleton "De Witte Jas" en de oplossing van de speurtocht. Zie foto (gemaakt door Roger Schenk). Van het boekje zijn zestig exemplaren gemaakt en genummerd. Het feuilleton verscheen eerder van dinsdag 7 tot en met zaterdag 11 oktober 1941 in "De Residentiebode".

Andere verslagen - Er komt een verslag in de Bob Evers-nieuwsbrief.

21-08-2016: Kabaal op De Kaag

Geen verslag op bobevers.nl

03-09-2017: 21 jaren bobevers.nl

03-09-2017: 21 jaren bobevers.nl

15-09-2018: De avonturen van Kapitein Danny

Op zaterdag 15 september 2018, om precies tien voor half twee in de nog vroege namiddag, zat kapitein Danny op het zonovergoten terras van café-restaurant "De Hanepoel" langs de Huigsloterduik in Abbenes een beetje verveeld voor zich uit te kijken in afwachting van de dingen die komen gingen. Afgezien van een paar bootjes die voorbijvoeren door de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder en een verdwaalde zwaan viel er voor hem niet veel te beleven. Tot er een hele horde Bob Evers-fans op hem afkwam. Marco schreef er over, doch niet bepaald waarheidsgetrouw. 15-09-2018: De avonturen van Kapitein Danny


De eerstvolgende Bob Evers-bijeenkomst