Bob Evers .nl

Verkrijgbaarheid

Boeken, e-boeken, stripalbums en luisterverhalen.

Over de verkrijgbaarheid van de Bob Evers-verhalen van Peter de Zwaan

Fysieke boeken (grijns...), e-boeken en luisterverhalen. Nieuwe uitgaven en heruitgaven

Ik ben eind vorig jaar van mijn geloof gevallen en het kwam hard aan.

Een vraag die ik tientallen – waarschijnlijk honderden – malen kreeg, was: wanneer komen de Bob Evers-boeken uit als e-boek? Op mijn website staat het onderdeel FAQ en dat is de afkorting van het langzamerhand zuiver Nederlandse frequently asked questions. Daarin gaf ik het antwoord: Nooit, er is me te veel piraterij.

Nooit? Echt, helemaal nooit ... tot Han Peeters belde. Hij is uitgever en hij nam Ellessy over van de oprichter die een dagje ouder is en het gedoe met schrijvers niet meer aan zijn hoofd wilde. Mijn misdaadromans verschenen bij Ellessy en dat is nu een imprint van ClusterEffect. Peeters is gespecialiseerd in e-boeken en luisterboeken.

Toen we het over „De meidenschuur” hadden, de Jeff Meeks-misdaadroman die over een poosje uitkomt, zei hij: „Ik wil daar eigenlijk meteen een e-boek van maken en nu ik toch bezig ben, ik wil ook graag dat elk Bob Evers-deel dat jij hebt geschreven een e-boek wordt.”

Ik zei nog zwak: „Hoe zit het dan met de piraterij?” maar hij zei: „Dat wordt dan mijn probleem en ik pak piraten hard aan, geloof dat maar.”

Ik geloofde het en zei: „Oké, oké. Wanneer beginnen we?”

„Meteen,” zei hij en dat klopte wel zo’n beetje, want deel 51 is al een poosje e-boek, onder de naam Davey Jones Publishing. Alle delen na 51 zullen in de komende weken e-boek worden .... maar nog niet de delen die Zwarte Zwaan in 2022 zal uitgeven: deel 68, „Koude kunstjes in Sausalito” en deel 69, „Costaklussen in Marbella”.

Deze delen zullen niet als e-boek verschijnen voor het, laten we zeggen, september is. Het kan een maand later zijn, maar vroeger zit er niet in, zo verliefd op de online wereld ben ik nou ook weer niet. Het is me al een gruwel dat ik steeds meer mensen hoor praten over „fysieke boeken”. Daar bedoelen ze gewone boeken mee, die dingen van papier met een omslag. E-boeken zijn voor hen de gesneden koek geworden die ze het allerliefst eten. Echte boeken zijn lastpakken waar ze er maar een paar van in hun rugzak kunnen hebben en die ze „fysieke boeken” noemen omdat die rug na verloop van tijd pijn gaat doen.

Terzijde: wie geen zin heeft om te lezen, kan luisterboeken aanschaffen. Daar doet ClusterEffect ook aan, maar dan onder de naam LuisterEffect. Ik heb de contracten getekend voor de delen 51 tot en met 55. Op mijn website lees je wanneer ze te beluisteren zijn.

Bron: Peter de Zwaan, in Nieuwsbrief 58.

peterdezwaan.nl.

Overige

Tweedehands, heruitgaven, etc.

De delen 1 tot met met 50 zijn hooguit tweedehands te koop bij boekenmarkten, antiquariaten en verzamelaars/fans. Vanaf 2022 schijnt een nieuwe editie paperbacks uit te gaan komen van de eerste 32 delen. De delen 51 en verder, en de verhalenbundels, kun je kopen bij de auteur, Peter de Zwaan, zolang er voorraad is. Voor de rest zijn ze hooguit tweedehands te koop bij boekenmarkten, antiquariaten en verzamelaars/fans. De delen 1 tot en met 32 zijn te koop als e-boek. Voor ongeveer € 5 per stuk. Nieuwe exemplaren van de stripalbums zijn wellicht nog te koop bij de uitgeverijen en bij de boekhandel. Voor de rest zijn ze hooguit tweedehands te koop bij boekenmarkten, antiquariaten en verzamelaars/fans. Er zijn geen plannen om meer verhalen te verwerken tot stripalbum. Verder schijnen er ook luisterverhalen te koop te zijn.