Bob Evers .nl

14-06-2003: Schetterend Scheveningen

De dag begon goed. Edwin schreef over mij (Marco): "Niemand heeft jou ooit kunnen betrappen op 'normaal' zijn. Je bent BE gek of je bent het niet." Hij heeft gelijk.

Gelukkig ben ik niet de enige Bob Evers-gek. Nauwelijks zat op te wachten op onze ontmoetingsplek, Foeke's kantoor, op daar zag ik een varkensleren koffer aankomen. Als je "Kabaal om een varkensleren koffer" kent, dan snap je dat ik de koffer zag. In plaats van de drager ervan.

Bart Koop schreef: "Echt geweldig, hulde aan de organisatoren, het was genieten! Er was heel veel trombonespel van Peter Stöve, Buikmans was geweldig gecast en het monumentenbordje (© Schenk) werd bevestigd aan het pension! 0 Koen werd tot BE-man van het jaar gebombardeerd, er was een prima lunch en dito rijsttafel in 't Goude Hooft c.q. Garuda en de lezing / video-vertoning 's ochtend was ook erg interessant. Last but not least was het geweldig om al die lijsters nu eens in het echt te ontmoeten. Deze dag zal ik niet snel vergeten!" En ook: "Bij de BE-dag gisteren was ook Constantijn, een zoon van Willem aanwezig. Constantijn is kunstschilder en heeft een galerie in de Molenstraat in Den Haag. Zojuist bracht ik een bezoekje aan de website van Galerie Terp en Tijn en daar staat een afbeelding van een olieverfportret van Willem online. Dit is overigens het portret waardoor Koen bij toeval in contact kwam met Constantijn, toen hij het in de etalage van de galerie zag staan."

Simon Kuipers:
"De wegblijvers hadden weer eens ongelijk."

Galerie Terp en Tijn
Adrian & Constantijn, zoons van Willem van den Hout - alias Willy van der Heide
Molenstraat 20 A
2513 BK Den Haag
Tel: 070-3622332 / 3607904
Mobiel: 06-18556196.

Marie-José van den Hout: "Jongens, ook ik wil graag een duit in het zakje doen. Net als velen van jullie, vond ik het een onvergetelijke dag! En Bart, bedankt voor de foto's - ik vind ze erg leuk, wat een herinnering... Ook de organisatoren hebben zich behoorlijk uitgesloofd en dan noem ik natuurlijk bij name vooral Foeke en met hem Gerben. Wat die twee tot stand hebben gebracht vind ik aan het onwaarschijnlijke grenzen! Natuurlijk hangt of staat zo'n dag altijd met de sfeer eromheen - als die goed is, kan het geheel niet meer stuk, nou daar mankeerde niets aan, ik denk dat iedereen dat wel kan beamen. En hoewel de gele dag gek en ongedwongen was, kwam het hoogtepunt mijns inziens toch later op de avond, aan het diner... toen er zo'n uitgelaten en vrolijke sfeer heerste, dat Peter nog een deuntje liet horen middenin restaurant Garoeda (!!) - met toestemming overigens van de directie. Ja, iedereen is erg moe vandaag nou en?? Jammer, Peter, dat ik gisteren (ook door moeheid overvallen) niet meer op "On the sunny side of the street" kwam - heb ik destijds geillustreerd voor Joop Geesink, die wilde een serie jazz-klassiekers visueel illustreren en had mij daarvoor uitgekozen. Je ziet, soms ben ik een tikkeltje te bescheiden, de teksten van al die songs ken ik nog wel van buiten en we zouden een leuk duo gevormd hebben. Inderdaad, nogmaals hartelijk dank aan de organisatoren en aan jullie allemaal voor jullie vrolijkheid en inbreng!"

Janneke Henzen: "Mijn mede-gekken hebben inmiddels bijna al het gras voor mijn voeten weggemaaid, maar ik wil toch ook nog even een reactie geven op afgelopen zaterdag. Voor de twijfelaars op de lijst die zich niet hadden aangemeld een korte tip: volgende keer niet twijfelen maar gewoon gaan! Ik had vooraf op diverse sites wat verslagen bekeken om een indruk te krijgen van wat me te wachten zou staan.
Het meeste is inmiddels al door anderen geschreven. Wat op mij persoonlijk echter de meeste indruk heeft gemaakt (naast de goede organisatie en een perfect neergezette Buikmans) was de goede sfeer die er heerste. Of dat nu puur komt door het bindend vermogen van een gezamenlijk gedeelde gekte, weet ik niet. Wel weet ik dat de zin 'heel de club is weer bijeen, allemaal gekken, allemaal gekken' wat mij betreft nu een heel andere lading heeft.
Als relatieve 'nieuwkomer' - ik zit dan wel sinds september 2000 op de lijst, maar dit was mijn eerste bijeenkomst - heb ik me toch geen moment een buitenstaander gevoeld. Hartelijk dank daarvoor, allemaal! Helaas is zo'n dag te kort om alle aanwezigen te leren kennen. Een reden te meer om bij een volgende bijeenkomst zeker weer aanwezig te zijn."

BuikmansBuikmans  (© Schenk) Trombonist Peter Stöve (© Koop)

Beeld en geluid:


Deelnemers (© Schenk)

Theo Eleveld, Bram van Ginneken, Simon Kuipers, Frank Israel, Roger Schenk, Gerben Holwerda, Fred ten Kley, Renée Moonen, Frank Troost, Tjalling Bergsma, Jan Driessen, Olaf van Es, Janneke Henzen, IJdo Groot, Ton Kleppe, Edwin Kort, Marco Meinders, Erik Stel, Danny Engelman, Hans Kleppe, Koen Wynkoop, Bart, Koop, Peter Stöve, René Verhulst.