Bob Evers .nl

Schatgraven in een stationshal

Deel 60 van de Bob Evers-serie.

Auteur: Peter de Zwaan
Pagina's: 184.
Verschenen op vrijdag 13 april 2018.
ISBN: 978-90-826612-1-7
Omslag en vormgeving: (c) Foto Krijnen.
Druk: Bariet Ten Brink Meppel.
Uitgeverij: Zwarte Zwaan.

Zie de website van uitgever/auteur Peter de Zwaan van Uitgeverij Zwarte Zwaan (peterdezwaan.nl) voor actuele prijzen, verkrijgbaarheid, acties, bestelinformatie en verzendkosten.


Heeft kunstschilder Rafael Dupont ergens een schat verstopt, ja of nee? Dat is de vraag waarvoor Jan, Bob en Arie zich gesteld zien na hun kasteel-avontuur bij het plaatsje Faux. Vraag twee is natuurlijk: als de schat bestaat, waar is hij dan wel?

Er zijn nog een paar bijkomende problemen: waar is Dupont en waar is Maikel Landleben, de man die ooit dood was, daarna een vriend leek van Dupont en weer later een van zijn grootste vijanden. De vreemde Carolus Ratzel is via FBI-man Jack Masters opgepakt door de Franse politie, maar houdt die hem vast, of loopt hij straks wer iedereen in de weg? De jongens komen terecht in plaatsen als Limoges, Brive, Vichy en Gourdon.

In Limoges spelen zich wilde avonturen af in het treinstation als Ratzel er verschijnt met links en rechts een politieman als begeleider. Het lijkt of er een poging wordt gedaan hem te bevrijden. Of is het een afleidingsmanouvre? Jan en Arie zien het aan, maar ze hebben geen idee wat de bedoeling is.

Bob heeft een ontmoeting met een man die bijzondere oude auto's verzamelt. Hij mag een rit maken in een Horch P240 en raakt daardoor zo in verrukking dat de vondst van een sigarettendoosje met een afbeelding van Duponts Belinda bij hem geen licht doet branden.

Uiteindelijk komen de jongens er achter dat Dupont eigenaar is geweest van het station van Saint-Clair. Het probleem is dat Arie in het gehucht met 150 inwoners geen station kan vinden. De burgemeester schiet te hulp en zonder dat hij het beseft, zorgt hij voor een finale met kloppartijen op trappen en wild hak- en breekwerk in een hal vol plavuizen en solide beton.


Recensie.