Bob Evers .nl

Smokkelspoor van meneer Maik

Deel 57 van de Bob Evers-serie.

PETER DE ZWAAN

55 De perikelen van kolonel PrinsAuteur: Peter de Zwaan.
Pagina's: 184.
Verschenen in april 2016.
ISBN: 978-90-820523-7-4
Omslag en vormgeving: (c) Foto Krijnen.
Druk: Ten Brink Meppel.
Uitgeverij: Zwarte Zwaan.

Zie de website van uitgever/auteur Peter de Zwaan van Uitgeverij Zwarte Zwaan (peterdezwaan.nl) voor actuele prijzen, verkrijgbaarheid, acties, bestelinformatie en verzendkosten.


Misdruk en herdruk

Misdruk - Bij de drukker zijn katernen van de delen 56 en 57 verwisseld. De misdrukken van de beide delen (eerste editie, oplage: 1.100) zijn te lezen wanneer je beide delen bezit.

Vervangende druk - Een ieder die een misdruk heeft ontvangen heeft inmiddels een vervangend goed exemplaar (eerste editie) ontvangen.

Bedenk dat er nu 1100 collectors items op de markt zijn, dus over twintig jaar kun je trots zeggen: die rare Bob Evers-boeken, die heb ik. Als dat geen reden is om te streven naar ouderdom ...  


Samenvatting

 In hun speurtocht naar Maikel Landleben, de neef van de huishoudster van kolonel Prins, raken Jan, Bob en Arie opnieuw een auto kwijt, plus een motorfiets. Ze staan ook eerste rang bij een knokpartij tussen mannen die in dienst zijn van kunstschilder Rafael Dupont of diens dorpsgenoot Dennis Vercauter - dat is voorlopig niet duidelijk - en een trio onbekende passanten onder leiding van een bokser.

Het gevolg van het handgemeen is dat Rafael Dupont besluit dat de grond hem te heet onder de voeten wordt. Voor hij kans ziet te vertrekken, krijgt Arie net voldoende uit hem om te begrijpen wat de plannen zijn van de schilder en sigarettensmokkelaar.

Bob Evers is afgereisd naar het zuiden van Limburg waar hij het spoor probeert op te pikken van een lange man die best eens Maikel Landleben zou kunnen zijn. Hij raakt in een bungalowpark in het gezelschap van Carolus Ratzel, die beweert dat hij rechercheur is bij Europol en een kennis van Masters en Strauss, de FBI-agenten met wie de drie jongens meerdere malen te maken hebben gehad.

Voor Dupont vertrekt, stuurt hij nog een grote zending clandestiene sigaretten richting buitenland. Jan volgt de auto's waarin de smokkelwaar wordt vervoerd en komt terecht in hetzelfde bungalowpark als Bob.

Ook Arie raakt er verzeild en gedrieën volgen ze het spoor van meneer Maik verder... om te belanden in een eetcafé met de naam 't Hijgend Hert dat in een bos ligt waar zich vreemd lieden ophouden, onder wie een man die zich heeft bekwaamd in leugen en bedrog.

Zie ook de recensie.