Bob Evers .nl

Dollemansrit met een Mighty Mite

Deel 54 van de Bob Evers-serie.

PETER DE ZWAAN

54 Dollemansrit met een Mighty MiteAuteur: Peter de Zwaan
Prijs: € 14,99 ex verzendkosten
Pagina's: 184.
Verschenen in mei 2015.
ISBN: 978-90-820523-4-3
Omslag en vormgeving: (c) Foto Krijnen Enschede.
Druk: Ten Brink Meppel
Uitgeverij: Zwarte Zwaan.

Zie de website van uitgever/auteur Peter de Zwaan van Uitgeverij Zwarte Zwaan (peterdezwaan.nl) voor actuele prijzen, verkrijgbaarheid, acties, bestelinformatie en verzendkosten.

De opdracht van pa Evers is duidelijk: "Dean Homer, een van mijn hoofdingenieurs, is van slag omdat zijn Mighty Mite is gestoelen, een jeep die kort na de Tweede Wereldoorlog is ontwikkels en waarvan er maar 3200 zijn gemaakt. Hij weet wie het voertuig heeft gestolen en waar het zich bevindt. Haal de jeep terug."

Een simpel klusje dat iedere sheriff zou kunnen opknappen, ware het niet dat de dief in de Endless Mountains woont, een deel van het Appalachengebergte waar sheriffs liever niet komen.

Jan Prins, Bob Evers en Arie Roos huren huisjes in een State Park en gaan op een avond waarop de regen met bakken uit de hemel valt op onderzoek uit. Ze ervaren dat ze zich beter hadden moeten voorbereiden als ze in het nauwelijks toegankelijke gebied rond het gehucht Kasson Brook te maken krijgen met een man die geen vreemdelingen in de buurt van zijn zeldzame oldtimers duldt. Hij zet Arie gevangen in de smeerkuil van zijn garage en dwingt Bob en Jan tot een woeste tocht door bossen, heuvels en een kreek, achtervolgd door iemand die met scherp schiet.

In Pittsburgh krijgen de jongens te maken met een man, driemaal zo dik als Arie, die zich uitgeeft voor privédetective en een vader en een zoon die ervan houden zich te verkleden. Niet alleen als Kerstman of Paashaas, maar ook als Mountain Men, waarbij de vader een voorkeur heeft voor het uiterlijk van countryzanger Willie Nelson.

De finale speelt zich af in een schuur in het bosgebied aan de rand van Pittsburgh en in een loods van vader Evers, waar Jan, Bob en Arie na een serie bizarre belevenissen voor de vraag staan: wie vertellen we wat of houden we hermetisch onze mond en gaan we zo snel mogelijk naar Nederland waar pa Prins met smart op ons wacht.

Recensie.