Bob Evers .nl

Prijsschieten op een premiejager

Deel 52 van de Bob Evers-serie

PETER DE ZWAAN

Prijs: 15,99 euro
Pagina’s: 192
Verschenen: mei 2013
ISBN: 978-90-820523-0-5

Te bestellen via: www.peterdezwaan.nl of zwarte-zwaan@kpnmail.nl


De opdracht van pa Roos aan zijn zoon Arie en diens vrienden Jan Prins en Bob Evers was eenvoudig: ‘Vlieg naar San Diego in Californië en maak een cruise op mijn praalschip SeaRose, kijk uit je doppen en gebruik je verstand.’

Een week later hebben de drie jongens het aan de stok met de diefachtige Antonio Rivas en zijn broer Eduardo. In Acapulco worden de jongens uiteengeslagen. Terwijl Jan probeert samen met premiejager Bruce Jonaths ongemerkt een hotel te verlaten om aan de Rivas-familie te ontsnappen, drijven Bob en Arie op de SeaRose in de richting van Huatulco.

Het besluit van Jan en Jonaths om niet per vliegtuig naar Huatulco te reizen maar in een auto leidt tot een nachtelijke tocht met hindernissen variërend van een ontmoeting met alligators en oponthoud bij een politiepost tot een schietpartij bij een pompstation en vlammen met een hoogte van 15 meter.

Aan boord van de SeaRose houden Bob en Arie de chef van de veiligheidsdienst uit de slaap omdat Arie een plan heeft bedacht waar kapitein Holdert van gruwt en waardoor Bob een tocht moet maken in een loodsboot die door manshoge golven ploegt.

In de havenplaats Santa Cruz ziet Arie kans de vrouw van Eduardo Rivas in de luren te leggen en slaagt hij er vervolgens in zich te laten kidnappen. Hij belandt in een kelder waarin zich een Mexicaan bevindt die denkt dat hij kan ontsnappen met behulp van tientallen liters lijm. De Mexicaan heeft belangrijke informatie en Arie weigert dan ook de kelder te verlaten als Bob na een bevrijdingsactie bovenaan de trap staat en Jan een verdieping hoger met een geweer in de buik staat te porren van een man die kans denkt te maken op een half miljoen dollars.


Recensie
Hoofdstuk 1