Bob Evers .nl

Clandestiene streken op een cruiseschip

Deel 51 van de Bob Evers-serie.

PETER DE ZWAAN

Auteur: Peter de Zwaan
Prijs: € 15,99
Pagina’s: 192
Verschenen: mei 2013
ISBN: 978-90-820523-2-9

www.peterdezwaan.nl of zwarte-zwaan@kpnmail.nl

Afbeeldingen: Eerste druk (2010), respectievelijk 2e druk (2013).

Jan Prins, Bob Evers en Arie Roos worden door pa Roos zonder duidelijke opdracht naar San Diego gestuurd voor een cruise op de SeaRose die onder bevel staat van kapitein Holdert, een man die een karrenvracht appels met de drie jongens te schillen heeft. De cruise voert via drie plaatsen in Mexico naar het Panamakanaal en vandaar naar Fort Lauderdale in Florida.

In San Diego ziet Jan dat een kleine man met een Mexicaans uiterlijk clandestien de pier op probeert te komen waar de cruiseschepen aanleggen. De poging slaagt en de bedoeling is duidelijk: de man maakt zich klaar om iets uit te halen met of op een cruiseschip.

Arie ziet de Mexicaan later op de dag in het restaurant van een hotel dat door het opduiken van een grote, hoekige man en de hulp van een paar honderd scholieren in een slagveld verandert. Bob ziet hem op vrijwel dezelfde tijd in een jachthaven waar een omvangrijke politieactie gaande is.

Als de rust in het hotel en de jachthaven is weergekeerd stellen Jan, Bob en Arie vast dat er sprake is van twee kleine Mexicaanse mannen, die broers zouden kunnen zijn. Ze zijn ervan overtuigd dat minstens een van de broers clandestien aan boord van een cruiseschip probeert te komen en het enige schip dat in aanmerking komt is de SeaRose. De grote vraag is: hoe kom je ongezien aan boord van een luxe praalschip dat aanlegt aan een beveiligde pier en waarom zou iemand dat willen? Duizenden Mexicanen proberen elk jaar illegaal de Verenigde Staten binnen te komen, maar waarom slooft een Mexicaan zich uit om als verstekeling illegaal de USA te verlaten?


Recensie