Bob Evers .nl

De laarzenvrouw van Lerwick

Het Groot Bob Evers Blunder en Blooper Boek

Samenvatting

Het leek een goed plan: "We gaan plaatsen opzoeken waar we ooit waren, maar nooit de tijd hadden om op ons gemak rond te kijken en dat doen we zonder luxe en vooral: zonder avontuur.
Jan huurt een huisje in Spa in de Ardennen waar het eindeloos regent en inderdaad: enige vorm van luxe is er niet bij. Een kleine auto kan nog net, maar fietsen hebben de voorkeur. Als die fietsen verdwijnen, duikt het avontuur op voor de jongens het weten. Dat doet het ook in:

De jongens blunderen zich door avonturen heen waar ze niet om hebben gevraagd en doen situaties ontstaan die in een film boeiende bloopers zouden zijn geworden.
Ze ontvluchten Spa als Bob een bericht krijgt van oude bekende MacGarrigle, machinist van de Frisco ten tijde van het Zuidzee-avontuur: "Kom naar Lerwick op de Shetlands en help".
Ook daar gaan de zaken allerminst volgens plan. Er blijkt onmin over een autostuur en een winkel, met aan de basis de Laarzenvrouw van Lerwick, een niet erg slimme dame die honderden laarzen, beschilderde bloempotten en mini-spijkerbroeken in haar tuin heeft staan. De ruzie leidt niet tot activiteiten waar lekker ouderwets neuzen bij scheef gaan staan, maar tot een situatie waar de jongens weinig aan kunnen veranderen. Ze helpen Mac en diens nicht Suzanne, maar het gaat helaas ten koste van plannen van een andere oude bekende.

Afbeeldingen

De laarzenvrouw van Lerwick (pocket, door Peter de Zwaan, met illustratie door Lia Krijnen)

Algemene gegevens

Deel:67.
Auteur:Peter de Zwaan.
Aantal pagina's:184.
Eerste jaar van uitgave:2021 (maart)
Uitgeverij:Zwarte Zwaan.
Omslag en vormgeving:Foto Krijnen.
ISBN:978-90-831325-0-1