Bob Evers .nl

33 Een zeegevecht met watervrees

WILLY VAN DER HEIDE

Opvallen groot zijn de successen van Arie Roos, Jan Prins en Bob Evers niet geweest in de eerste ronde van de strijd om de bevrijding van de Zwitser Cnall, een geheim agent die met een zender en veel geld naar Noord-Afrika is gestuurd.
Cnall is weliswaar bevrijd door Arie Roos, maar Jan Prins en Bob Evers worden verdacht van diefstal van een auto en het in brand steken van een bungalow.
Arie Roos moet opzienbarende trucs uithalen om zijn vrienden uit handen van de grijpvingers van de bandieten te houden. Als de vrienden weer op vrije voeten zijn krijgen ook zij te maken met de tegenstanders van Cnall die niet bijzonder slim zijn maar wel heel sterk.
Bob Evers belandt in een knokpartij op de kade van Casablanca en Jan Prins brengt uren door in de hete woestijn te midden van een groep Berbers in de wetenschap dat zich onder zijn zitvlak een klein fortuin bevindt.
De finale speelt zich af op het vliegveld Anfa en in de haven waar de drie vrienden en Cnall enkele speciale knaleffecten meemaken.

ISBN 90 6056 396 4
Gem. 192 pag. / pocket