Bob Evers .nl

Een overval in de lucht

Leesboek

John en Lois, broer en zus, erven een groot vermogen, waarover ze pas kunnen beschikken als ze een aantal opdrachten hebben uitgevoerd. Ze moeten een aantal papiertjes opsporen die op de meest zonderlinge plaatsen verborgen zijn en waarvan er zich een in een handschoenendoos te Kaapstad bevindt. Arie en Jan begeven zich per vliegtuig daarheen, mar in de lucht ontpoppen enkele passagiers zich als misdadigers en dwingen de piloot te landen. In de woestijn speelt zich een felle strijd af, die van begin tot einde in het teken van grote spanning staat en daarvan niet alleen, ook de humor is rijk vertegenwoordigd en zal niet alleen de jongens, maar ook iedereen die dit boek leest, telkens weer doen schateren van het lachen.

Afbeeldingen

Een overval in de lucht - met stofomslag door Mettes
Stofomslag hardcover. Mettes.
Een overval in de lucht - hardcover met illustratie door Mettes (1)
Hardcover, Mettes.
Een overval in de lucht - hardcover met illustratie door Mettes (2)
Hardcover, Mettes.
Een overval in de lucht - illustratie door Mettes
Illustratie door Mettes.
Een overval in de lucht - illustratie door Mettes
Illustratie door Mettes.
Een overval in de lucht - illustratie door Mettes
Illustratie door Mettes.
Een overval in de lucht - illustratie door Mettes
Illustratie door Mettes.
Een overval in de lucht - pocket met omslagafbeelding door Van Giffen
Pocket met omslagafbeelding door Van Giffen.
Een overval in de lucht - pocket met omslagafbeelding door Zeijlstra
Pocket met omslagafbeelding door Zeijlstra.

Opvallend:

Algemene gegevens

Auteur: Willy van der Heide
ISBN: 9060560043
Gem. 192 pag. / pocket.


Stripalbum

Na een telefoontje van Bob uit Londen begeven Jan en Arie zich per vliegtuig naar Zuid-Afrika met een zonderlinge opdracht: haal een verborgen papiertje uit een handschoenendoos in Kaapstad. Een papiertje dat voor Bobs Engelse vrienden John en Lois maar liefst 400.000 dollar waard is!

Maar Jan en Arie zijn niet de enigen die achter de bewuste handschoenendoos aan zitten. Ook ene Jeffries stapt met hetzelfde doel in hetzelfde vliegtuig. En alsof dat nog niet genoeg is, ontpoppen drie van hun medepassagiers zich hoog boven Afrika als vliegtuigkapers. Wat volgt is een noodlanding in de woestijn en een felle strijd tussen kapers en passagiers om het bezit van het vliegtuig. Maar wat voor rol speelt Jeffries in dit geheel? Lukt het Jan en Arie alsnog om eerder dan Jeffries in Kaapstad aan te komen? En vooral, wat zit er toch in dat geheimzinnige kistje van medepassagier Andersson?

Een Overval in de Lucht is het vijfde album in een reeks stripbewerkingen van de beroemde Bob Evers-reeks van Willy van der Heide en tevens het eerste deel de De Briefjesjacht Trilogie, de tweede Bob Evers-trilogie die Willy van der Heide ooit schreef.

Afbeeldingen

Een overval in de lucht (Bob Evers-stripalbum)
Harde kaft / Zachte kaft.

Algemene gegevens

Nummer5.
ScenarioFrank Jonker.
TekeningenHans van Oudenaarden.
UitgeverijBoumaar.
I.S.B.N.9789077777756 (slappe kaft uitgave)
9789077777763 (harde kaft uitgave)
Eerste jaar van uitgave2010

Bijzonderheden

Gepubliceerd in EPPO, van 28 januari tot en met 2 december 2009. Het stripablum was voor het eerst verkrijgbaar tijdens De Stripdagen in Houten op 25 september 2010. Tekenaar Hans van Oudenaarden en scenarist Frank Jonker waren aanwezig om albums te signeren. Striphandel De Boekenhalte in Zwolle had wederom een aantal speciale edities en een prentje. Deze waren alleen aldaar verkrijgbaar en werden gelanceerd op 30 oktober 2010.