Bob Evers .nl

19-08-2007: Monumentale Momenten in Amsterdam

Monumentale momenten in Mokum Kapitein Stevens Bob Evers-monument (bordje, nummer 2)

Zondag 19 augustus 2007 was het zo ver: de BE-monumentendag in Amsterdam.

Om 12.00 uur verzamelden alle dertien gekken zich op het terras van het 'Noord Zuid Hollandsch Koffijhuis' (tegenwoordig genaamd Smits Koffiehuis) te Amsterdam, zodat de hele club bijeen was. Het terras was eenvoudig te bereiken via de trap naar beneden rechts van het gebouw (vanaf de kade kom je zo op waterhoogte). Of via de trap binnen, zoals een enkeling ontdekte. (Zie Google Maps).

Het ontdekken van de fans was voor menigeen moeilijker, daar zij nog nooit de al dan niet gewassen aangezichten van andere fans hadden mogen aanschouwen en dan ook zonder enig boe of bah te zeggen aan het reeds aanwezige gezelschap voorbij gingen. Nochtans waren enkele personen ijverig in de weer met Bob Evers-prullaria, waaronder vlaggetjes, petjes, toeters, doormidden gescheurde reisfolders, speelgoedauto's en de welbekende rood-gele boeken.  

Na een korte lunch (Jan brulde van verontwaardiging vanwege de hoge prijzen, zoals 2,10 voor een kopje koffie en Arie kwam aanlopen met een bruinpapieren zak vol met flesjes Coca-Cola en een restant brood) werden de dertien netjes in vier groepen ingedeeld en op het spoor gezet van Kapitein Stevens (zie foto), die uiteindelijk in een café aan de Nieuwmarkt bleek te vertoeven. En ook al nam hij ons in de boot, hij bracht ons ook weer netjes terug en was niet te beroerd om samen met ons een hapje te eten bij Nam Kee (Nieuwmarkt).

De boottocht leidde ons naar de Stadionsluis (Zie Google Maps). Na de teleurstellende ontdekking dat er geen cola-flesje in het water dreef, hebben we de sluis uitgeroepen tot officieel Bob Evers-monument door op vakkundige wijze het bijbehorende BE-monumentenschildje (zie foto) op de sluiswachterspost te bevestigen.

Met dank aan IJdo Groot en Robert van Gent voor het organiseren van de bijeenkomst, de tocht, het eten, het drinken, en al het onderzoek voor de speurtocht.