Boeken


Direct naar Titels, beschrijvingen, afbeeldingen en recensies, boeken óver de serie, of het overzicht van de Recensies.

Op deze pagina: achtergrondinformatie over de #tekstboeken en de #stripalbums.

Tekstboeken

Willy van der Heide - B04 Een overval in de luchtB55 De perikelen van kolonel PrinsIn 1943 verscheen het eerste Bob Evers-verhaal en in 1949 verscheen het eerste Bob Evers-boek. Geschreven door Willy van der Heide, een van de vele pseudoniemen van Wilhelmus Henricus Maria (Willem) van den Hout (3 juni 1915 - 24 februari 1985). In totaal schreef hij 32 Bob Evers-boeken. Het laatste deel van zijn hand verscheen in 1978. De boeken zijn alleen tweedehands te verkrijgen.

Peter de Zwaan - Sinds 1987 wordt de serie voortgezet door Peter de Zwaan (17 augustus 1944). Peter is aardig bezig, want we gaan al aardig richting de zestig delen. Peters boeken zijn, voor zover er voorraad is, te koop bij zijn uitgeverij: Uitgeverij Zwarte Zwaan.

Stripalbums

StripalbumsIn 2003 verschenen de eerste Bob Evers-strips. De Bob Evers strips zijn gebaseerd op de gelijknamige jongensboeken van Willy van der Heide, die in de jaren vijftig tot en met zeventig razend populair waren en ook daarna nog door vele jongens en meisjes worden gelezen. De nummering van de stripalbums is anders dan die van de boeken.

Tekenaar en scenaristen - Het Bob Evers-stripverhalenproject was een initiatief van Koen Wynkoop, een Bob Evers-fan. Samen met Hans van Oudenaarden creëerde hij het stripverhaal "Een vliegtuigsmokkel met verrassingen". Het album is helaas nooit gepubliceerd vanwege het stuklopen van de samenwerking tussen Koen en Hans. Vervolgens is tekenaar Hans van Oudenaarden verdergegaan met scenarioschrijver Frank Jonker.

Uitgeverijen - In 2004 kwam het eerste album kwam uit bij uitgeverij Arboris. Latere albums worden uitgegeven door Uitgeverij Boumaar. De stripalbums zijn te koop in de stripspeciaalzaak en in de boekhandel. Speciaalzaak "De Boekenhalte" te Zwolle geeft speciale edities uit.

Voorpublicaties - De strips werden dagelijks gepubliceerd in het Algemeen Dagblad (2003-2006) en zijn gebaseerd op de Bob Evers-verhalen van Willy van der Heide. Vanaf 2009 verschenen er Bob Evers-strips in Stripblad Eppo. Zie ook het weblog van tekenaar Frank Jonker en Hans van Oudenaarden.

Boeken óver de serie

Fan of fanaat? Iemand die John Beringen kent weet het antwoord echt wel. Wie anders dan een fanaat gaat er anders boeken schrijven óver de Bob Evers-serie? Hoe het ook zij, voor eenieder die fanatiek liefhebber van de Bob Evers-serie is, zijn zijn boeken verplichte kost. Ná de Bob Evers-boeken zelf, natuurlijk.

  1. Bob Evers' laatste ereronde
  2. Twee jongens en een Bob Evers-serie
  3. Het Bob Evers-virus
  4. Het verschijnsel Bob Evers