Alles over de Bob Evers-verhalen
Boeken voor jongens die van avonturen houden!
Leeftijd: 12 jaar en ouder

 
Bob Evers-boeken

 

Willy van der Heide, auteur


Echte naam: Wilhelmus Henricus Maria van den Hout. Geboren te 's-Hertogenbosch op 3 juni  1915, overleden te 's-Gravenhage op 24 februari 1985. Enkele pseudoniemen: Willy van der Heide, Willem W. Waterman, Willy Waterman, Sylvia Sillevis, Joke Raviera, Victor Valstar, Victor H. Huitink, Zsa Zsa Ferguson and C.B. McInverness

De Bob Evers-serie:

In 1943 verschenen de eerste belevenissen van Jan Prins, Arie Roos en Bob Evers in het blad Jeugd in de vorm van een feuilleton: De avonturen van drie jongens in de Stille Zuidzee.

In 1949 verscheen het allereerste boek, Een overval in de lucht, bij uitgeverij Stenvert & Zoon, dat vanaf toen de Bob Evers-serie utigaf. In 1957 werd deze uitgeverij gesplitst. Het deel dat de Bob Evers-serie uitgaf werd uitgeverij De Eekhoorn.

In 1962 verscheen het laatste deel dat geheel door Willy van der Heide geschreven is: deel 32 Cnall-effecten in Casablanca. Deel 33 Een zeegevecht met watervrees bleef onvoltooid bij de uitgeverij in de kluis liggen door een ruzie tussen Willy van der Heide en de uitgeverij.

In 1977 en 1978 verschenen de delen 34 Bob Evers belegert Fort B en 35 Arie Roos als ruilmatroos, bij Van Holkema & Warendorf en in 1987 bij Unieboek. De rechten berustten echter bij De Eekhoorn. Deze delen worden door fans 'de illegale delen' genoemd.

Verder bestond een gedeelte van deel 36, Kloppartijen in een koelhuis, maar dit was eveneens niet voltooid.

Meer informatie over Willy van der Heide: