bobevers.nl
Sinds 1997 - Alles over de avonturen van Jan Prins, Arie Roos en Bob Evers - Sinds 1943
 
Home
Home.
Introductie.
Nieuws.
Meest recente wijzigingen.

Overige
Zoek een echte Bob Evers
De Bob Evers-community op Facebook
Boeken & stripalbums
Geschiedenis
62 leesboeken
5 stripalbums
Recensies
4 boeken óver de serie
Omslagafbeeldingen
Rubriek Fans
Bijeenkomsten...
Sites | Doorzoek sites
Mailinglist
Nieuwsbrief
Encyclopedie
Veldonderzoek
Monumenten
Bob Evers-boeken verzamelen
Het Bob Evers-genootschap
Je bent hier:
Bob Evers-boeken: 53 Glorierijke missers in La Gloria
 

53 Glorierijke missers in La Gloria


PETER DE ZWAAN

53 Glorierijke missers in La GloriaAuteur: Peter de Zwaan
Prijs: € 15,99
Pagina's: 192
Verschenen in mei 2014
ISBN: 978-90-82523-3-6

Het derde boek in de trilogie over de Mexicaan Antonio Rivas die clandestien van de USA naar Mexico probeert te komen om uit handen te blijven van een premiejager.

In La Gloria, een onbetekende vlek aan de Caribische Zee, treffen Jan Prins, Bob Evers en Arie Roos niet de gevluchte verstekeling Antonia Rivas, maar wel zijn schoonzuster Christina en, tot hun verbijstering, ook premiejager Bruce Jonaths.
Christina is eregast op een bruiloftsfeest met vreemd uitgedoste Amerikanen die om niet geheel duidelijke redenen op de vuist gaan met Mexicaans personeel.
Premiejager Jonaths brengt het feest door in een kuil, bedolven onder een stapel oude banden.
In een poging helderheid in de situatie te krijgen vuurt Jan een schot af op een Mexicaan. Hij raakt een doos met vuurwerk waarna tien kilometer kuststreek in rep en roer geraakt.
Bob ontdekt dat Christina opeens opvallend dikke maatjes is met Antonio die een riant strandhuis heeft gehuurd. Bob weet het huis binnen te dringen en verkrijgt aanwijzingen over de plaats waar de vijf miljoen dollars zijn gestald die Antonio in Salt Lake City heeft verduisterd.
Na de bevrijding van Bruce Jonaths, waarbij een dappere bewaker een lading hagel in zijn kuiten krijgt, trekken de drie jongens, vergezeld van een gekwelde maar nog steeds strijdlustige premiejager, op naar een restaurant in Chetumal.
Hier werkt Jan een gewaagd plan van Arie piekfijn uit en draait hij Christina na een reeks glorierijke missers enkele dagen eerder nu een glorierijke loer.
Tussen de bedrijven door doet Arie belangrijke flesjes op en pleegt Bob telefoontjes die geld opleveren en een duidelijke opdracht: kom naart Pittsburgh, meteen en zonder opwegen.

Wat wil zijn vader van hen?


Recensie

Te bestellen via Uitgeverij Zwarte Zwaan: peterdezwaan.nl, zwarte-zwaan@kpnmail.nl.