Alles over de Bob Evers-verhalen
Boeken voor jongens die van avonturen houden!
Leeftijd: 12 jaar en ouder

 
Bob Evers-boeken: Een overval in de lucht Vorige boek | Volgende boek | Vorige stripalbum

Een overval in de lucht

Bob Evers-serie. Deel 4 van de leesboeken; deel 5 van de stripalbums.


WILLY VAN DER HEIDE


Vlnr: Mettes, Moriën, Zeijlstra

John en Lois, broer en zus, erven een groot vermogen, waarover ze pas kunnen beschikken als ze een aantal opdrachten hebben uitgevoerd. Ze moeten een aantal papiertjes opsporen die op de meest zonderlinge plaatsen verborgen zijn en waarvan er zich een in een handschoenendoos te Kaapstad bevindt. Arie en Jan begeven zich per vliegtuig daarheen, mar in de lucht ontpoppen enkele passagiers zich als misdadigers en dwingen de piloot te landen. In de woestijn speelt zich een felle strijd af, die van begin tot einde in het teken van grote spanning staat en daarvan niet alleen, ook de humor is rijk vertegenwoordigd en zal niet alleen de jongens, maar ook iedereen die dit boek leest, telkens weer doen schateren van het lachen.

ISBN: 9060560043
Gem. 192 pag. / pocket.

Stripalbum

Bob Evers-stripalbum 5: Een overval in de lucht (2010)Na een telefoontje van Bob uit Londen begeven Jan en Arie zich per vliegtuig naar Zuid-Afrika met een zonderlinge opdracht: haal een verborgen papiertje uit een handschoenendoos in Kaapstad. Een papiertje dat voor Bobs Engelse vrienden John en Lois maar liefst 400.000 dollar waard is!
Maar Jan en Arie zijn niet de enigen die achter de bewuste handschoenendoos aan zitten. Ook ene Jeffries stapt met hetzelfde doel in hetzelfde vliegtuig. En alsof dat nog niet genoeg is, ontpoppen drie van hun medepassagiers zich hoog boven Afrika als vliegtuigkapers. Wat volgt is een noodlanding in de woestijn en een felle strijd tussen kapers en passagiers om het bezit van het vliegtuig. Maar wat voor rol speelt Jeffries in dit geheel? Lukt het Jan en Arie alsnog om eerder dan Jeffries in Kaapstad aan te komen? En vooral, wat zit er toch in dat geheimzinnige kistje van medepassagier Andersson?

Een Overval in de Lucht is het vijfde album in een reeks stripbewerkingen van de beroemde Bob Evers-reeks van Willy van der Heide en tevens het eerste deel de De Briefjesjacht Trilogie, de tweede Bob Evers-trilogie die Willy van der Heide ooit schreef. Ook de komende albums zal de stripreeks de chronologie blijven volgen van de inmiddels klassieke maar nog altijd zeer populaire boekenserie.

Tekst: Frank Jonker.
Tekeningen: Hans van Oudenaarden.
Uitgeverij: Boumaar.

ISBN 9789077777756 (slappe kaft uitgave), € 7,50.
ISBN 9789077777763 (harde kaft uitgave), € 14,95.

Gepubliceerd op 25 september 2010.