Alles over de Bob Evers-verhalen
Boeken voor jongens die van avonturen houden!
Leeftijd: 12 jaar en ouder

 
Bob Evers-boeken: Drie jongens op een onbewoond eiland    Vorig boek | Volgend boek | Vorig stripalbum | Volgend stripalbum

Drie jongens op een onbewoond eiland

Deel 2 van de leesboeken, deel 3 van de stripalbums


Jan Prins, Arie Roos en Bob Evers zijn, na schipbreuk te hebben geleden, op een onbewoond eiland in de Stille Zuidzee terechtgekomen. Zij moeten zich dar met het weinige dat zij bezitten maar behelpen. Ze bouwen van boomstammen een hut, weten voedsel te organiseren en verkennen als ontdekkingsreizigers het eiland.

Hoe saai het leven op een onbewoond eiland ook mag lijken, aan avonturen ontbreekt het hen ook hier niet. Wanneer zij zich op het eiland wat thuis gaan voelen worden zij in hun leventje lelijk gestoord door de komst van een stel muiters, die hun eiland in bezit willen nemen. Maar ook deze keer is het drietal de muiters te slim af en na een reeks van spannende gebeurtenissen druipen de muiters onverrichterzake weer af.

Omdat de jongens vermoeden dat de muiters op een nabij liggend eiland zitten, misschien wel met de gevangen genomen bemanning van het zeiljacht, besluiten zij een speurtocht naar dat eiland te ondernemen. 


Tekstboek

Nr: 02.
Uitgeverij: M. Stenvert & Zoon (later De Eekhoorn)
Eerste jaar van uitgifte:
Auteur: Willy van der Heide
Omslag: Mettes, Moriën, Voges, Zeijlstra
Pentekeningen: Mettes

In het Afrikaans verschenen onder de titel "Drie seuns op 'n onbewoonde eiland".

   

Stripalbum

Nr: 03.
Uitgeverij: Boumaar.
Eerste jaar van uitgifte:
Scenario: Frank Jonker.
Tekeningen: Hans van Oudenaarden.
Gebaseerd op het boek van Willy van der Heide.


Illustraties: Mettes

 

Voorgepubliceerd in het Algemeen Dagblad, dagelijks vanaf 1 september 2005. Na een onderbreking werd de strip vanaf 18 april 2006 vervolgd. Publicatie van het verhaal was in tweeën geknipt. De reden was dat het AD, bij de start van de vernieuwde krant en dus eerder dan afgesproken, heel graag wilde beginnen met Bob Evers (de strip is erg populair). Hans van Oudenaarden was toen echter nog niet klaar met tekenen en kon in september slechts 20 pagina's leveren.

Er bestaat tevens een genummerde uitgave van 50 gesigneerde luxe rode hardcovers en een tiental luxe blauwe hardcovers. Deze laatste zijn exclusief voor de schrijver, tekenaar, uitgever, etc.