Alles over de Bob Evers-verhalen
Boeken voor jongens die van avonturen houden!
Leeftijd: 12 jaar en ouder

 
Fans >> Bijeenkomsten >> 01-05-2011: AlkmaarVorige | Volgende

01-05-2011: Alkmaar


Op 1 mei 2011 bezocht een groepje Bob Evers-fans Alkmaar. Het  verslag hieronder komt uit Bob Evers-nieuwsbrief 37. Voor een fotoverslag: http://www.apriana.nl/fotos/Alkmaar2011/index.html.


Kuierlatten langs koperen kanonnen

Door Roger Schenk

„Och, ik had misschien iets wilders verwacht dan een plaatsje, zo tam als Alkmaar,” aldus Arie Roos in „Nummer Negen seint New York”.
Dat Arie Alkmaar het predikaat „tam” ten onrechte verleende, wilden Dolly Rijlaart en Danny Engelman wel eens even bewijzen. Vandaar dat zij op 1 mei j.l. een Bob Evers-fanclubdag hadden georganiseerd in de kaasstad, onder de veelbelovende titel „Kuierlatten langs Koperen Kanonnen”. Even na het middaguur werd de Alkmaarse stations-Burger King (o schande der moderne tijden: waar is die mooie, ouderwetsche stationsrestauratie gebleven?) overspoeld door een horde leunstoelavonturiers, voornamelijk van de mannelijke kunne en voornamelijk getooid met grijs haar, áls ze überhaupt al getooid waren met haar. Het leek wel een reünie van school, zo gezellig was het, ondanks de sfeerloze burgerkoninklijke locatie. Maar Dolly en Danny hadden ons natuurlijk niet naar Alkmaar laten komen om ons gelijk een Arie Roos een hartvervetting te eten aan de producten van de fastfoodboer, dus alras stonden wij - inmiddels verdeeld in een drietal groepjes - buiten met een plattegrondje van Alkmaar in onze handen.
De eerste opdracht van die dag bestond uit het noteren van - hoe kan het ook anders? - tweeëndertig Bob Evers-gerelateerde locaties; dertien locaties had het organiserende en allitererende duo alvast min of meer cryptisch aangegeven, voor de overige negentien moesten onze Roosbreinen zelf het werk verrichten. Hieronder staan enkele foto’s, die een aardige sfeerimpressie van onze speurtocht geven.


Geen koperen, maar bronzen kanonnen.


Rolf Wevers in zijn rol van vastgebonden Jeffries in de struiken langs het Noord-Hollands Kanaal.

Op het terras van Café Prinsheerlijk - welk een toepasselijke naam! - wachtte de niet-leunstoelavonturiers en feitenkennisklunzen nog een praktijkopdracht. Voor de Bobben onder ons kwam deze neer op het oplossen van de „touw om de pols”-truc, voor de Jannen om die oplossing in telegramstijl te noteren en voor de Arie’s om een smoes te bedenken waarom de oplossing niet lukte. Dat laatste was in ons groepje het geval, ondanks de welwillende hulp van twee plaatselijke schonen.


„Prins, je zit hier Prinsheerlijk.”


Onder het toeziend oog van een compleet terras moeten deze dames zich iets minder prinsheerlijk hebben gevoeld.

De geslaagde dag werd afgesloten door het traditionele „bamismijten” in een etablissement met de creatieve naam Hong Kong.


„Heel de club is weer bijeen, allemaal gekken, allemaal gekken...”