Alles over de Bob Evers-verhalen
Boeken voor jongens die van avonturen houden!
Leeftijd: 12 jaar en ouder

 
Bijeenkomsten: 21-10-2006: Avontuur in De Boekenhalte >> Aankondiging van Van Oudenaarden en Jonker Vorige

21-10-2006 Aankondiging van Van Oudenaarden en Jonker


Hilversum, 12 oktober 2006 

Bob Evers: avonturen voor jongens van toen en nu!
Auteurs signeren in Zwolle!

Zeestormen, muiters, schipbreuk en een onbewoond eiland. Dat zijn de ingrediënten van Avonturen in de Stille Zuidzee, het nieuwste verhaal van de Bob Evers-stripserie. Avonturen in de Stille Zuidzee is vanaf 21 oktober 2006 verkrijgbaar in de stripwinkel. Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan Marco Meinders, een Bob Evers-fan en webmaster van bobevers.nl. Dat gebeurt op 21 oktober in de Boekenhalte in Zwolle. Na de presentatie zullen tekenaar Hans van Oudenaarden en scenarioschrijver Frank Jonker hun tweede stripalbum signeren.

In de Bob Evers-strips beleven Bob Evers en zijn vrienden Arie Roos en Jan Prins allerlei bizarre avonturen vol spanning en humor. In Avonturen in de stille Zuidzee mogen Arie Roos en Jan Prins als beloning voor hun goede HBS-rapport, een zeereis maken naar Amerika op een nieuwe boot van de Rederij Roos. Bob evers, de zoon van een Amerikaanse zakenrelatie van pa Roos, die juist in Holland logeert, mag de reis ook meemaken. Leergierig als de jongens zijn, willen zij alles van het schip en de bemanning weten. Ze genieten volop, maar er komen ook angstige uurtjes. In de Stille Zuidzee maken zij een geweldige storm mee, lijden schipbreuk en kunnen zich op het nippertje redden in een reddingsboot. Uiteindelijk worden zij door een Amerikaanse boot opgepikt, doch aan boord daarvan blijkt muiterij te zijn uitgebroken. Ze worden als gevangenen behandeld en moeten hard werken. In een gevecht met de muiters en de bemanning van een geënterd zeiljacht weten zij echter te ontkomen en stranden tenslotte op een klein onbewoond eiland, waar nieuwe avonturen beginnen...

Jongensboeken
De Bob Evers-strips zijn gebaseerd op de gelijknamige jongensboeken van Willy van der Heide, die in de jaren vijftig tot en met zeventig razend populair waren. De verhalen worden tot strips bewerkt door tekenaar Hans van Oudenaarden en scenarioschrijver Frank Jonker.

Avonturen in de Stille Zuidzee is het eerste deel in de Zuidzee trilogie. Het verhaal verscheen in het najaar van 2004 als dagstrip in het Algemeen Dagblad. Het tweede deel van de trilogie Drie jongens op een onbewoond eiland was al in het AD te lezen en zal in het voorjaar van 2007 in album verschijnen. Het derde deel De strijd om het goudschip is nu in voorbereiding.

Uit reacties van de AD-lezers, en de verkoop van het eerste deel blijkt dat Bob Evers nog niets van zijn glans heeft verloren en nog steeds mag rekenen op grote populariteit onder jongens (en meisjes) van toen en nu.

Boumaar
De strips worden uitgegeven bij Uitgeverij Boumaar (www.boumaar.com). Het fonds van Boumaar bestaat voornamelijk uit oud werk. Stripverhalen die moeilijk te verkrijgen zijn, of nooit in boekvorm zijn verschenen. In de toekomst wil Boumaar echter ook steeds meer nieuw materiaal gaan uitgeven. De Bob Evers-serie is daarvan een voorbeeld.

Verkrijgbaarheid
Avonturen in de Stille Zuidzee verschijnt met een slappe kaft, een harde kaft een speciale Boekenhalte versie en een luxe linnen versie en is verkrijgbaar in stripspeciaalzaken. De presentatie is op 21 oktober om 12.00 uur in de Boekenhalte, Assendorperstraat 103, 8012 DH in Zwolle. Aansluitend zullen tekenaar Hans van Oudenaarden en scenarioschrijver Frank Jonker signeren.