bobevers.nl - Logo De Bob Evers-verhalen
van Willy van der Heide, voortgezet door Peter de Zwaan
Je blíjft er in lezen!

Startpagina Zoek
Leesboeken Stripalbums Recensies Boeken over de serie Omslagafbeeldingen Geschiedenis
Mailinglist Facebookgroep Bijeenkomsten Sites Nieuwsbrief Encyclopedie Veldonderzoek Monumenten Verzamelen BE-Genootschap

Je bent hier: Fans >> Bijeenkomsten >> 08-03-1998: Fort Blauwkapel
 

08-03-1998: Fort Blauwkapel


Deel 14: Een klopjacht op een kapiteitIn BE-14, "Een klopjacht op een kapitein", komen Jan en Bob door het dorpje Blauwkapel: "De slingerweg door Blauwkapel werd genomen met een vaart, die Bob deed omkijken en tegen Jan roepen: 'Ik wed dat het beton achter ons gloeiend staat.' 'Mijn oorlellen zijn zowat in flarden gewaaid,' brulde Jan terug." (pagina 139 van de pocket).
Blauwkapel is een pittoresk dorpje net buiten de stad Utrecht en wordt gedomineerd door het Fort Blauwkapel: Fort B, onderdeel van de Hollandse Waterlinie. Ook in BE-34, "Bob Evers belegert Fort B," is sprake van Fort B, maar dan één in Colombia. Wat is er dan zo bijzonder aan Fort Blauwkapel, dat er op 8 maart 1998 zo'n twintig fans van heinde en verre naartoe togen? Welnu, Willy van der Heide heeft er na de Tweede Wereldoorlog een tijd onvrijwillig 'gewoond' op kosten van de Staat. Bovendien is Fort Blauwkapel in 1997 verkocht aan de gemeente Utrecht. Voor René Verhulst, gemeenteraadslid te Utrecht, was het dan ook een kleine moeite om er een rondleiding te organiseren. Genoeg excuses dus om weer eens gezellig bijeen te komen. Het was leuk.